Hyundai Grandeur

Naam of faam?

Het komt misschien als een nieuwtje, maar de Hyundai Grandeur is de opvolger van de XG. De XG was ooit bedoeld als Hyundai's messcherp geprijsde limousine, maar werd nooit een succes. Dat was onder andere te wijten aan het feit dat de auto er uit zag als een limousine naar het Koreaanse ideaalbeeld van de jaren '70. Daarom heeft de opvolger een aansprekender uiterlijk, moderne techniek en een nieuwe naam. Alleen de onwaarschijnlijk lage prijs is gebleven. Zal het Hyundai dit keer lukken om ook in het topsegment naam te maken?

Autotest | Hyundai Grandeur Naam of faam?

Bij de Hyundai Grandeur draait het niet om de naam of de faam, maar om de daadwerkelijke kwaliteiten. Een uitmuntende reisauto met een bescheiden prijskaartje en een al even bescheiden uitstraling.

Plus

  • limousine-comfort voor een middenklasse-prijs
  • zeer ruim (vooral achterin)
  • slim alternatief voor dure imago-auto

Min

  • zittingen te kort
  • geen innovaties of technische hoogstandjes
  • bediening audio- en navigatiesysteem onnodig ingewikkeld

Conclusie

De Hyundai Grandeur zal geen auto worden die het straatbeeld bepaalt, geen hardloper waarmee kantoorparkings worden gevuld en geen veel geziene gast op society party's. Maar dat heeft niets te maken met de techniek of het uiterlijk. In vergelijking met grote sedans met eenzelfde prijskaartje biedt de Grandeur een beduidend grotere motor, meer comfort en een riante uitrusting. Alleen auto's die dubbel zo veel kosten bieden nog betere prestaties, een nog geraffineerder onderstel, nog geavanceerdere electronika en de overrompelende luxe die bij de Grandeur uitblijft.

Zij die voor de Hyundai Grandeur kiezen, kopen een auto om zelf van te genieten zonder dat aan anderen te etaleren via een logo. Anderen hechten aan een naam en zullen ongeacht de kwaliteiten de voorkeur blijven geven aan bekende namen. Wie echter zelf nadenkt heeft met de Grandeur nu een groots alternatief.

Hyundai Grandeur 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Hyundai Grandeur

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Hyundai Grandeur 3.3i V6 Style Automaat/Youngtimer/LederBek

103.162 km - 2005 € 9.999,-

Categorie
Sedan
Brandstof
Benzine
Kleur
Rood
BENZ Auto's
Huissen, NL