Renault Fluence ZE

Stroomlijn

De Renault Fluence is een luxe sedan die ongeveer even groot is als de Renault Laguna. De auto is vooral bedoeld voor de Oost-Europese markt, want daar zijn sedans gewild. Maar vanaf eind 2011 is de Fluence ook te koop in Nederland. De Fluence is vanaf dat moment namelijk leverbaar als elektrische auto. De "Fluence ZE" is bovendien voorzien van een unieke vinding die een echte meerwaarde kan geven boven andere elektrische auto's.

Autotest | Renault Fluence ZE Stroomlijn

Onder het oubollige uiterlijk van de Renault Fluence EV, schuilt revolutionaire techniek. Deze elektrische auto kan namelijk binnen 3 minuten van accu-pakket wisselen. Zal dit concept doorbreken?

Plus

  • prima prestaties
  • ruim en luxueus interieur
  • grote actieradius dankzij Quickdrop

Min

  • matige bagageruimte
  • Quickdrop vooralsnog niet beschikbaar in Nederland
  • oubollige vormgeving

Conclusie

De naam Fluence wijst op de vloeiende lijnen, maar ook op een stroom van energie. Alhoewel de Fluence er naar West-Europese maatstaven oubollig uitziet, is de techniek van de elektrische Fluence alles behalve ouderwets. Vooralsnog kan deze elektrische auto 160 km afleggen na het opladen. In de toekomst moet het echter mogelijk worden om binnen drie minuten een nieuwe accu te installeren. Daarmee heeft Renault een unieke oplossing gevonden voor het beperkte bereik van elektrische auto's.

Het wisselen van accu's is voorlopig echter nog niet mogelijk. Daarom is de Fluence vooralsnog een prima rijdende elektrische auto met slechts een gemiddeld bereik. De grootste voordelen van de Fluence zijn daarom de royale afmetingen, het comfort en het feit dat de auto vanaf eind 2011 daadwerkelijk te koop is.

Renault Fluence 2 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Renault Fluence

2 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Renault Fluence 1.6i Privil?ge  GARANTIE

85.000 km - 2012 € 8.490,-

Categorie
Sedan
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
AL-FA Cars Seraing
Wandre, BE
Renault Fluence

50.000 km - 2012 € 6.999,-

Categorie
Sedan
Brandstof
Electro
Kleur
Zilver
Van Beirendonck
Herentals, BE