Nissan Otti

De avonturen van Otti de oto

Dit is Otti de auto. Otti gaat op avontuur. Samen met de redacteur van Autozine gaat Otti Tokio verkennen. Dat is een hele uitdaging, want de redacteur weet de weg niet in Japan, kent de Japanse verkeersregels niet en kan de verkeersborden nauwelijks lezen. Otti is de allergoedkoopste Nissan die er is en heeft daarom ook zijn beperkingen. Hoe zal het avontuur aflopen?

Autotest | Nissan Otti De avonturen van Otti de oto

Autozine reed een week lang in en om Tokio met de Nissan Otti. Otti is de goedkoopste Nissan in Japan en speciaal voor de thuismarkt ontworpen. Briljant in Japan, maar minder geschikt voor Europa.

Plus

  • ruim en praktisch
  • sympathiek uiterlijk, woonkamer-achtig interieur
  • uiterst wendbaar

Min

  • achterhaalde techniek
  • luidruchtig en traag
  • geen ESP of tractiecontrole

Conclusie

Autozine reed een week lang in en om Tokio met de Nissan Otti. Otti is de goedkoopste Nissan in Japan en speciaal voor de thuismarkt ontworpen. Dankzij de geringe omvang en de lichte motor, komt Otti in aanmerking voor maximaal belastingvoordeel. Daarbij biedt deze stadsauto pur sang precies wat nodig is, terwijl is bezuinigd waar dat wenselijk is.

Wat Otti op-en-top Japans maakt, is het ontzettend sympathieke karakter. Met een naam als Nissan Terminator, Nissan Magnum of Nissan Battle Star zou Otti een aanfluiting zijn. Maar met de vriendelijke naam, het sympathieke uiterlijk en het doordachte concept is Otti terecht een waar verkoopsucces.

In Europa worden heel andere eisen aan een auto gesteld (zwaardere motor, andere overbrenging, stoerder uiterlijk) en daarom is het begrijpelijk dat Otti alleen aan Japan is voorbehouden. Maar jammer is het wel, want Otti was een geweldige vriend en we zullen hem missen. Bedankt Nissan, bedankt Otti!