DS4

Welkom alternatief

Een premium-product biedt meer dan een standaard product. Bovenop de gebruikelijke functionaliteit biedt een premium product meerwaarde waardoor het, ondanks een hogere prijs, uiterst begeerlijk wordt. Als het om premium-auto's gaat, was er tot nu toe keuze uit slechts twee smaken: Duits of Japans. Daar komt nu verandering in met de op-en-top Franse DS4.

Autotest | DS4 Welkom alternatief

De DS4, voorheen Citroen DS4, is een Frans alternatief voor de bekende premium-merken. De DS4 biedt geen premium-techniek, maar maakt met het uiterlijk en de personalisatiemogelijkheden veel goed.

Plus

  • origineel, onderscheid uiterlijk
  • prima weggedrag
  • zuinige BlueHDi dieselmotor

Min

  • geen aanwijsbare premium-kwaliteiten
  • vreemdsoortig groot stuurwiel
  • achterruiten niet te openen

Conclusie

Na het grote succes van DS in China, wordt dit luxemerk van Citroën nu ook in Europa geïntroduceerd. De voormalige Citroën-modellen hebben allemaal een facelift ondergaan, waarbij ook de motoren onder handen zijn genomen.

De belangrijkste kwaliteit van de DS-modellen is hun Franse uitstraling, waarmee ze een welkom alternatief vormen. Echter, de gevestigde orde overtuigt met smetteloze bouwkwaliteit (Audi), superieure rijkwaliteiten (BMW), overdadige luxe (Mercedes-Benz) of geavanceerde techniek (Lexus). Helaas blijft de DS4 op al die punten achter, omdat het vijf jaar oude model simpelweg niet voldoende is vernieuwd. Alleen op het punt van personalisatie is de DS kampioen.

Ondanks de tekortkomingen, wist zich tijdens de diverse testritten een enorm gevoel van begeerte meester te maken van de testrijder. Daarmee slaagt de DS4 alsnog voor de test. Immers, bij een premium-product gaat het niet zo zeer om de functionaliteit, maar juist om de emotie.