DS 3 Crossback

Liefde op het eerste gezicht

Schoonheid is belangrijk. De eerste kennismaking is bijna altijd met het uiterlijk. Maar wat volgt daarna? Een relatie met een mooie partner is gedoemd te mislukken als die schoonheid en slecht karakter heeft. De "DS 3 Crossback" maakt een geweldige eerste indruk met de vormgeving, maar hoe is deze Franse schone in de dagelijkse omgang?

Autotest | DS 3 Crossback Liefde op het eerste gezicht

De DS 3 Crossback charmeert met bijzondere vormgeving, zowel binnen als buiten. Daarna overtuigt de Crossback met prima rijeigenschappen, een fijne benzinemotor en een rijke uitrusting.

Plus

  • onderscheidende vormgeving
  • premium-gevoel
  • prima rijeigenschappen

Min

  • EAT8 automaat schakelt niet schokvrij
  • matige ruimte achterin

Conclusie

Biedt de DS 3 Crossback meer dan alleen een mooi gezichtje? Ja zeker, maar het vraagt een wat langere proefrit om daar echt overtuigd van te raken. Aanvankelijk is de DS 3 Crossback alleen maar extravagant, maar daarmee nog niet aantrekkelijk.

Alleen door meer tijd met de auto door te brengen, toont deze zijn ware charme. De ergonomie is eerst vreemd, maar eenmaal vertrouwd juist heel doordacht. De benzinemotor is niet levendig, maar overtuigt uiteindelijk met daadkracht, rust en efficiency (helaas blijft de automaat een twijfelgeval). De DS 3 Crossback laat zich zo makkelijk besturen en vangt oneffenheden in het wegdek zo effectief op, dat de bestuurder het nauwelijks merkt en dus ook niet waardeert. Bovendien kost het enige tijd om door de bijzondere presentatie heen te kijken en meer te letten op de rijeigenschappen. Deze liefde op het eerste gezicht zal dus ook op de lange termijn stand kunnen houden.