Mercedes-Benz GLA

Voor geen kleintje vervaard

Ooit had Mercedes-Benz één terreinwagen in het gamma. Dat was de G-Klasse en die was bedoeld voor beroepsmatig en militair gebruik. In de loop der jaren is de terreinwagen echter ontwikkeld tot luxe auto, ook wel bekend als Sports Utility Vehicle. Mercedes-Benz speelt handig in op die modetrend en biedt inmiddels SUV's aan in alle segmenten. De kleinste is de GLA en daarvan verschijnt nu de tweede generatie.

Autotest | Mercedes-Benz GLA Voor geen kleintje vervaard

De Mercedes-Benz GLA is een compacte SUV die zich overal thuis voelt. Alhoewel de beschaafde vormgeving en rijke uitrusting het niet verraden, is de GLA een echte alleskunner.

Plus

  • vlot en relatief zuinig basismodel
  • rijke, moderne uitrusting
  • ruim en praktisch

Min

  • bruuske remingreep i.p.v. subtiele stuurcorrectie
  • pas echt compleet met opties

Conclusie

Met de introductie van de tweede generatie van de GLA gaat Mercedes-Benz overduidelijk verder waar het met de eerste generatie was gebleven. Het veelzijdige karakter is gebleven, want de GLA voelt zich (in de juiste uitvoering) zowel op de openbare weg als in het terrein thuis.

Tegelijkertijd is de GLA veel minder terreinwagen en veel meer luxeauto dan soortgelijke modellen van andere merken. Dat blijkt niet alleen uit de vormgeving, maar ook uit de uitrusting en de rijeigenschappen. Alles wordt makkelijk gemaakt, waardoor de bestuurder zich nauwelijks bewust is hoe snel, sterk en stabiel de GLA in feite is. Dus onderschat deze kleinste SUV van Mercedes-Benz niet: dit is een echte alleskunner en voor geen kleintje vervaard.