Auto
Auto
266.778
Motor
Motor
9.239
Caravan
Caravan
6.493
Scooter
Scooter
1.440
Fiets
Fiets
62.754

Geld lenen om je nieuwe occasion te financieren?

Je hebt op korte termijn een nieuwe auto nodig, maar helaas heb je hier op dit moment niet genoeg spaargeld voor. Het is dan een optie om geld te lenen voor de aankoop van je auto. Je kunt kiezen voor afbetaling in termijnen of geld lenen bij de bank. Wat is voordeliger?

Auto in termijnen betalen

Bij veel autodealers is het mogelijk om de nieuwe wagen in termijnen af te betalen. Dit wordt ook wel financial lease genoemd. Je beschikt daarbij direct over de auto en betaalt hiervoor vervolgens een vast bedrag per maand af. Het nadeel van financial lease is dat autodealers hiervoor vaak een hoge rente rekenen. Daarnaast is de auto niet direct van jou. Lukt het je niet om de auto binnen een bepaalde tijd af te betalen, dan moet je deze weer inleveren. Het deel van de auto dat je dan al betaalt hebt, krijg je niet terug. Dit wordt gezien als kosten voor het leasen van de auto.

Geld lenen bij de bank

Een andere optie voor de financiering van je occasion is een lening afsluiten bij de bank. De rente is hier vaak een stuk lager. Ook is de auto direct jouw eigendom, dus je loopt niet het risico dat je deze weer in moet leveren. Er zijn twee verschillende soorten leningen; doorlopend krediet en persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet kun je tot een bepaald bedrag lenen. Je kunt dan meerdere keren geld opnemen en betaalt een variabele rente. Ook de looptijd is bij deze lening variabel. Ga je voor een persoonlijke lening, dan leen je in één keer een bepaald bedrag waarover je een vaste rente per maand betaalt. De looptijd wordt hierbij van tevoren vastgesteld. Een persoonlijke lening is de beste keuze voor de aankoop van een auto, je weet immers van tevoren welk bedrag je nodig hebt en je wilt dit bedrag in één keer op je rekening gestort krijgen.

Tip: vergelijk verschillende leningen via een vergelijkingssite, zo weet je zeker dat je een lening tegen de laagste rente afsluit. Start hier direct met geld lenen vergelijken en betaal niet onnodig te veel voor je lening.

Geld lenen om je nieuwe occasion te financieren?

Looptijd van persoonlijke lening

Kies je voor een persoonlijke lening? Denk dan goed na over de looptijd van de lening. Deze staat namelijk vast, dus het is niet zomaar mogelijk om tussentijds extra af te lossen. In dat geval moet je vaak een boete betalen. Het lijkt misschien fijn om per maand een laag bedrag te betalen, maar het is verstandig de lening zo snel mogelijk af te betalen. Zo betaal je zo min mogelijk rente. Daarnaast wil je natuurlijk niet nog aan de lening van deze auto vastzitten op het moment dat je weer toe bent aan een nieuwe auto. Houd bij het bepalen van de looptijd van de lening dus ook altijd rekening met de levensduur van je auto.

Heb je de auto niet per se op korte termijn nodig? Dan is het natuurlijk altijd verstandiger om ervoor te kiezen om te sparen voor je nieuwe auto. Moet je misschien iets langer wachten tot je die mooie nieuwe wagen kunt aanschaffen, maar op die manier betaal je geen rente en zit je niet voor lange tijd aan een lening vast.