Auto
Auto
265.127
Motor
Motor
9.195
Caravan
Caravan
6.451
Scooter
Scooter
1.450
Fiets
Fiets
62.028

De juiste dekking kiezen voor je auto

Wanneer je een auto op naam hebt, ben je wettelijk verplicht om in ieder geval een WA-verzekering af te sluiten. Er is meer keuze op het gebied van dekking voor de auto dan dit. We leggen hieronder uit wat in hoofdlijnen de verschillen zijn.

WA-verzekering

Zoals gezegd is de WA-verzekering wettelijk verplicht. Rijd je schade dan ben je voor de schade die je een ander hebt toegebracht, gedekt. Ben jij de veroorzaker van de aanrijding, dan wordt de schade aan je eigen auto niet vergoed.

WA + Beperkt Casco

Bij de WA + Beperkt Casco dekking voldoe je aan de wettelijke eis om voor schade met je voertuig aan anderen gedekt te zijn. Wil je enige vorm van dekking voor je eigen auto, dan is deze verzekeringsvorm voor jou geschikt. Weeg altijd de premie voor deze dekking af tegen de waarde van de auto om te voorkomen dat je oververzekerd bent. Over het algemeen is bij WA + Beperkt Casco de volgende schade gedekt, schade door: brand, ontploffing, aanrijding met dieren, inbraak, diefstal, storm, hagel, ruitschade en joyriding.

De juiste dekking kiezen voor je auto

Volledig Casco of Allrisk

De meest uitgebreide verzekering is volledig Casco of Allrisk. Is je auto niet ouder dan 6 jaar, dan is een Allrisk dekking de beste keuze bij een autoverzekering afsluiten. Het is wel de minst goedkope autoverzekering, maar je bent wel voor de meest denkbare schade gedekt. Zeker bij een nieuwere auto met een vrij hoge dagwaarde is het de moeite waard om voor een uitgebreide dekking te kiezen. Door online de premie en dekking van verschillende verzekeraars te vergelijken, krijg je altijd de beste deal.

Aanvullende dekking

Naast eerder genoemde dekkingen heb je ook nog de keuze voor aanvullende verzekeringen. Denk hierbij aan een ongevallen inzittenden verzekering, pechhulp en rechtsbijstand. Wanneer je passagiers meeneemt in de auto en je krijgt een ongeval, zijn zij niet automatisch verzekerd voor persoonlijke schade. Wil je voorkomen dat inzittenden door een ongeval in jouw auto voor grote uitgaven komen te staan, bijvoorbeeld door blijvende arbeidsongeschiktheid, dan is het afsluiten van een ongevallen inzittenden verzekering een goede keuze. Bij veel verzekeraars kan je je ook voor pechhulp verzekeren waardoor je altijd wordt geholpen wanneer je met pech langs de weg staat. Een rechtsbijstandverzekering is ook erg belangrijk. Vaak wordt een rechtsbijstandverzekering in verschillende modules opgedeeld, zoal rechtsbijstand voor werk, wonen en verkeer. Het kan zijn dat je een aanrijding krijgt waarbij de schuldvraag gecompliceerd in elkaar steekt. Om te voorkomen dat je door gebrek aan juridische kennis al bij voorbaat verloren bent, is het niet onverstandig om een verkeersrechtsbijstandverzekering af te sluiten. De mensen die bij een dergelijke verzekering werkzaam zijn, hebben kennis en ervaring op het gebied van schuldvraag bij aanrijdingen. Het juridische aspect wordt volledig uit handen genomen waardoor je het ook als een stuk ontzorgen kan zien. Deze aanvullende dekkingen kosten doorgaans enkele euro's per maand en zijn de overweging waard.