Auto
Auto
265.543
Motor
Motor
9.206
Caravan
Caravan
6.465
Scooter
Scooter
1.451
Fiets
Fiets
62.028

Onderhandel tips

Wil je je tweedehands auto verkopen maar vind je het lastig om te onderhandelen over de prijs van de wagen? Dan ben je niet de enige. Toch hoeft het onderhandelen niet zo moeilijk te zijn. Met de juiste kennis ben je een standvastige en zelfbewuste onderhandelaar. Zo ben je in staat om een goede prijs voor je auto te krijgen. Om snel een beeld te kunnen vormen van de prijzen van tweedehands auto's, kun je bij Nederland Mobiel terecht voor vergelijkbare modellen van het autotype dat je wilt verkopen. Deze informatie kun je gebruiken tijdens de onderhandelingen over de verkoop van je occasion. Hieronder de belangrijkste onderhandeltips voor een succesvolle verkoop van je tweedehands wagen.

De verkoopwaarde van je occasion vaststellen

Het allerbelangrijkste om als eerste te weten te komen, is de waarde van je tweedehands auto. Er zijn perfecte plekken om heel snel een indicatie te krijgen van de marktprijs als je een auto verkopen wilt. Als je een realistische prijs voor je occasion weet, kun je beginnen met de voorbereiding van de verkoop van je wagen. De eerste indruk telt. Het uiterlijk van de auto dient uit te nodigen tot kopen. Een goed uitziende tweedehands wagen doet automatisch denken aan een goede technische staat. De auto moet gewassen en schoon zijn van buiten en netjes opgeruimd zijn van binnen. Dat verkoopt sneller.

Goede foto's en de juiste gegevens in de advertentietekst

Goede foto's stimuleren het verkoopproces. Gebruik hiervoor een digitale camera en maak foto's in een liggend formaat. Fotografeer de occasion tegen een neutrale achtergrond, bij voorkeur op een zonnige dag. De tweedehands auto moet voor de potentiŽle koper van alle kanten zichtbaar zijn, maak dus vanuit alle hoeken foto's van het voertuig. In ieder geval met een voor- en achteraanzicht, evenals in een hoek van 45 graden van voren en van achteren. Daarnaast kunnen nog enkele detailfoto's worden toegevoegd. Je verkoopt je auto ook sneller met een goede advertentietekst. In de titel wil je het merk, het model en het bouwjaar kwijt, gevolgd door de kilometerstand en de verloopdatum van de APK bovenin de tekst. Vermeld ook de onderhoudsstaat, accessoires en alle extra opties.

Je auto verkopen: bepaal vooraf je uiterste prijs en blijf standvastig en vriendelijk

Bepaal van tevoren bij de verkoop van je tweedehands auto wat de uiterste verkooprijs is en houd daar aan vast. Als de potentiŽle koper negatieve zaken over de wagen zegt, benadruk jij de positieve punten van de auto. Neem zelfverzekerd de regie in de onderhandelingen en toon alle interessante opties. Blijf vriendelijk en zorg voor een goede sfeer. Hierdoor voelt de koper zich op zijn gemak en is eerder geneigd om te stoppen met afdingen en de koop te sluiten. Dit levert je een betere prijs op. Ga mee met de geÔnteresseerde koper als hij of zij een proefrit wil maken en vertel leuke dingen over de occasion.

Met een marktconforme prijs, een schone en nette auto, goede foto's, een sterke advertentietekst en een proactieve en vriendelijke houding tijdens de onderhandelingen maak je het verschil om snel je occasion te verkopen.