Auto
Auto
265.543
Motor
Motor
9.206
Caravan
Caravan
6.465
Scooter
Scooter
1.451
Fiets
Fiets
62.028

Hoge premiestijging autoverzekering bij verschillende autoverzekeraars

Een aantal autoverzekeraars verhoogde vorige maand onverwachts hun premies. Klanten van deze verzekeraars kregen van de een op de andere dag een mail met de verhoging toegestuurd. De stijging varieerde van enkele procenten tot een verhoging van wel 142%! Ook zou de nieuwe premie al snel ingaan na de mail. Afgelopen 1 september is hierover gesproken in de uitzending van Radar.

Er werd in de televisie-uitzending gesproken over verhogingen van € 29,34 per maand tot € 40,36 (+37,6%) en zelfs van een stijging van 142% (van € 6,95 naar € 16,85). Er werd vooral geklaagd over Promovendum: "eerst bieden ze je een 20% lagere verzekering aan. Nu na twee jaar is er een verhoging van bijna 60%." Hoewel de termijn verschilde, ging in sommige gevallen de nieuwe premie al binnen acht dagen na de mail in.

Waarom wordt de premie verhoogd?

Rob Schaeffer, communicatiemanager bij Promovendum, zei geen behoefte hebben om te reageren in de uitzending van Kassa. Reden van de verhoging van de premie is volgens hem een toename van het aantal autoschades en steeds duurder wordende onderdelen op de auto's: "gezien de stijgende kosten konden wij een aanpassing niet langer uitstellen." Volgens hem kunnen de klanten hun verzekering ook binnen 30 dagen beŽindigen als ze er niet tevreden mee zijn.

Toename van het aantal autoschades

Overstappen van autoverzekering

Autoverzekeraars mogen tussentijds hun polissen en voorwaarden wijzigen. Wel is het hierbij verplicht om hun klanten te wijzen op de mogelijkheid om op te zeggen. Dit is in de mails die de consumenten hebben gekregen niet gebeurd.

Als check voor het vergelijken van je autoverzekering tipt Radar een vergelijkingswebsite. Op Autoverzekering.nl kan je bijvoorbeeld erg simpel je autoverzekering vergelijken. Je ziet direct of je te veel betaalt en wat de verschillen zijn in voorwaarden. Je kunt binnen 3 minuten je autoverzekering afsluiten en veilig de weg op. Autoverzekering.nl is in tegenstelling tot andere vergelijkers 100% onafhankelijk. Zo zorg je ervoor dat je nooit te veel betaalt voor jouw autoverzekering.