Auto
Auto
265.543
Motor
Motor
9.206
Caravan
Caravan
6.465
Scooter
Scooter
1.451
Fiets
Fiets
62.028

Tips om onderweg geld te besparen

Een auto kan best een flinke kostenpost zijn. Belasting, verzekering en dan ook nog brandstof: elke maand kan het oplopen in de honderden euro's. Natuurlijk heb je dat graag over voor je prachtige bolide, maar af en toe een klein beetje overhouden is ook weleens fijn. Met de volgende tips bespaar jij geld onderweg.

Schakel op tijd

Als je op tijd doorschakelt naar een hogere versnelling, gebruikt de auto minder brandstof. Hoe hoger het toerental namelijk komt, hoe meer brandstof de auto verbruikt. Het is daarom altijd verstandig om bij een laag toerental te schakelen. Bij een benzinemotor is dat tussen de 2000 en 2500 toeren en bij een diesel tussen de 1800 en 2200.

Kijk vooruit

Wanneer je verkeerssituaties en andere verkeersgebruikers voor bent, voorkom je onnodig remmen en onnodig versnellen. Zie je dat het verkeerslicht op rood staat? Laat je auto dan vast rustig uitrollen en ga niet pas op het laatste moment op de rem. Bij het uitrollen remt je auto op de motor en verbruik je geen brandstof. Wanneer je de koppeling in trapt krijgt de motor geen aandrijving meer van de wielen en er is dan brandstof nodig om de motor te laten draaien. De koppeling trap je dus pas zo laat mogelijk in.

Verspil geen energie

Bij korte stops kun je het beste je motor afzetten, zoals wanneer je staat te wachten bij een spoorwegovergang of wanneer de brug open staat. Als je langer dan een halve minuut stil staat bespaar je al brandstof door je motor uit te zetten. De airco zorgt ook voor een hoog verbruik, laat deze dus niet aanstaan wanneer het niet nodig is. Hij leidt namelijk tot 5 tot 10 procent meer brandstofverbruik.

Vraag een tankkaart aan

Je kunt makkelijk besparen op brandstofkosten door te tanken met korting via UnitedConsumers. Vraag een tankkaart aan en krijg altijd gegarandeerd 6 cent korting op benzine, diesel en LPG.

Onderhoud je auto goed

Controleer regelmatig de bandenspanning, want ook daar kun je op besparen. Als je bandenspanning goed is en je zuinig rijdt kun je het verbruik tot wel 10% verminderen. Wanneer je auto goed onderhouden is, is de kans op gebreken ook minder en dat scheelt veel in de portemonnee. Geef hem dus op tijd een beurt en zorg dat hij altijd in topstaat is.

Zoek de juiste autoverzekering

Op zoek naar een autoverzekering? Kijk en vergelijk! De polissen en premies lopen per verzekering erg uiteen en daardoor kan het voorkomen dat u bij de ene verzekeraar een stuk duurder uit bent dan de ander. Het scheelt soms tientallen euro's per jaar!