Een tweedehands scooter, waar moet je op letten?
Je bent van plan om een tweedehands scooter te gaan kopen. Dan zijn er een aantal dingen waarop je extra moet letten. Welke dingen dit zijn daar gaan wij jou in dit artikel wat meer over vertellen. Ook zijn er nog wat andere puntjes die belangrijk zijn. Die vertellen wij jou ook meteen.
Wat heb je allemaal nodig
Als je een tweedehands scooter wilt gaan kopen dan zijn er wat dingen die je nodig hebt om er ook gebruik van te kunnen maken. Zo is het verstandig om voor die tijd eerst je scooter rijbewijs te gaan halen. Het behalen van je scooter rijbewijs bestaat uit twee delen namelijk je scooter theorie en je praktijk gedeelte. Pas wanneer je voor beide delen bent geslaagd en jij je rijbewijs hebt aangevraagd en opgehaald bij de gemeente mag jij op de scooter gaan rijden.
Waar let je op bij de aanschaf?
Het is handig om het een en ander te weten voordat je overgaat tot de aankoop van een tweedehands scooter. Zo is het ontzettend belangrijk om goed te kijken in welke staat de scooter is. Je hebt er natuurlijk niks aan als je een scooter koopt die je na een paar ritjes aan de kant kunt zetten omdat je er niets meer mee kunt. Let erop of dat de scooter roestplekjes heeft of dat er soms onderdelen zijn die missen. Check ook goed hoe de banden eruitzien en de remschijven. Heb je er zelf niet zoveel verstand van dan is het misschien slim om iemand mee te nemen die dat wel heeft zodat hij of zij dit voor jou na kan kijken. Stel de verkoper ook de vraag of dat je even een proefritje mag maken op de scooter zodat jij meteen kunt bepalen of dat je het een fijne scooter vindt. Vraag ook naar eventuele onderhoudsboekjes van de scooter. Ook een scooter heeft onderhoud nodig. Het is verstandig om minimaal 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten doen.
Waar ga je de scooter kopen?
Het is natuurlijk heel erg verleidelijk om je scooter bij een of andere tweedehands site te kopen zoals bijvoorbeeld marktplaats maar of dat in dit geval slim is moet jij jezelf toch even afvragen. Je doet er misschien slimmer aan om naar een handelaar te gaan zodat je misschien ook nog iets van garantie kunt krijgen op de aankoop van jouw tweedehands scooter.
Wat voor soort scooter ga je kopen?
Er zijn een aantal verschillende soorten en modellen scooters die je kunt kopen. Zo zijn er onder andere snorscooters, bromscooters en elektrische scooters. Zoek voordat je gaat kijken voor jezelf eerst uit wat voor soort scooter je wilt. Dit is erg belangrijk om te weten.
Je hebt een tweedehands scooter gekocht en wat nu?
Nu je tot de aankoop over bent gegaan zijn er toch nog wat dingen die geregeld moeten worden. Sinds 2005 is het een verplichting dat een scooter een kenteken heeft. Je moet dus het kenteken overschrijven op jouw naam zodat het bij de RDW bekend is dat het jouw scooter is. Dit over laten schrijven kun je vaak doen bij het postkantoor of online. Naast dat je het kenteken over moet laten schrijven op jouw naam moet je ook verzekerd zijn. Ook dit moet allemaal geregeld zijn voordat jij erop gaat rijden. Gelukkig kan dit tegenwoordig allemaal heel snel geregeld worden omdat het vaak online kan gebeuren maar het zijn wel dingen waarmee je rekening moet houden. Weet je niet goed welke verzekering je af moet sluiten? Dan is het verstandig om dit van tevoren al uit te gaan zoeken zodat je dit meteen kunt doen als je de scooter gaat kopen.
Deze handelingen moeten aan de andere zijde van de as worden herhaald
Onderwerpen
- Autotesten
- Tips voor kopen occasion
- Geld lenen om je nieuwe occasion te financieren?
- Hoe werkt de startmotor?
- Tips kiezen dekking autoverzekering
- Onderhandel tips
- Wat is een wiellager en hoe werkt deze?
- Hoe vervang je de remblokken?
- Een tweedehands scooter, waar moet je op letten?
- Tips om onderweg geld te besparen
- Besparen op je autoverzekering? Zes tips
- Liggen deze onmisbare dingen in jouw auto?
- Hoge premiestijging autoverzekering bij autoverzekeraars
- Wist je dat kamperen gezond is?
- De juiste dekking kiezen voor je auto
- Hoe vergelijk je motorverzekeringen met elkaar?
- Hoe werkt een motorolie?
- Hoe werkt de bonus-malus regeling bij autoverzekeringen?
- Scooter rijden zonder rijbewijs: wat mag er wel en niet?
- Een handige gids voor dakkoffers: meer ruimte, minder gedoe
- De auto wassen: zo doe je dat!
- De juiste elektrische fiets kiezen
- Hoe vervang je een startmotor?
- Voorbereiding lange autorit naar Oostenrijk
- Welke leasevormen zijn er?
- Voordelen van elektrische bakfietsen
- Hoe kan je autolak in glorie herstellen?
- Veilig vervoer van fietsen met de auto
- Vragen over veilig scooterrijden beantwoord
- Veelgestelde vragen